Tips voor je eigen catering

Een eigen bedrijf beginnen, is voor veel mensen een droom. Met een goed plan en genoeg doorzettingsvermogen is het ook nog eens heel goed mogelijk. Wanneer je van je passie je beroep maakt, hoef je immers nooit te werken. Koken is zo’n hobby die mooi is om tot werk te evalueren. Bijvoorbeeld door kok te worden of een eigen restaurantje te openen. Maar het kan ook door middel van een cateringbedrijf. In deze blog geef je ik wat tips over het openen van een dergelijke business.

Product of maaltijd

Wanneer je voorziet in catering kan je dit doen op dagelijkse basis of meer incidenteel. Wanneer je een afspraak maakt met een klant wordt dit duidelijk maar je kan je wensen van tevoren alvast vast stellen en hierop adverteren. Daarnaast moet je bedenken in wat voor product je voorziet. Zo kan je één soort product maken, zoals eigen gebrouwen dranken of zelfgemaakte jams. Maar je kan ook in lunch of volledige diners voorzien. Volgens eigen menu of op wens van de klant.

Naar de klant

Wanneer je dit allemaal duidelijk hebt, is het belangrijk om dit naar de klant te communiceren. De mogelijkheden zijn dan duidelijk en ook de prijs is voor beide partijen vastgesteld. Vervolgens moet je niet alleen de informatie naar de klant vervoeren maar ook het product. Hoe je dit doet, kan nog weleens een gedoe zijn als je niet over een goede wagen beschikt. Een koelwagen is perfect voor cateringbedrijven omdat het eten niet bederft tijdens lange ritten. In deze kleine busjes die er als bestelwagens uitzien, zit een ingebouwd koelsysteem. Het hoeft dan enkel nog ter plekke opgewarmd te worden en je bent er meteen van verzekerd dat je dezelfde kwaliteit product aflevert zoals die was op het moment dat je klaar was in de keuken.

Verruim je mogelijkheden

Maar een koelwagen kan ook de perfecte uitkomst bieden wanneer je op regelmatige basis een voedselproduct rondbrengt, in plaats van op incidentele basis. Denk maar aan het vervoer van zuivel vanuit een kleine boerderij. Op deze manier hoef je geen grote vrachtwagen te kopen of te huren. Je hebt immers genoeg aan de bus maar met het koelsysteem hoef je je niet druk te maken over het verwarmen van je product, zelfs niet in het hartje van de zomer.

Weet jij al hoe je van jouw passie je werk maakt, is een eigen catering bedrijfje voor jou? Als vaste baan, of gewoon ernaast.