Zelf een toffe ballonnenboog maken? Zo doe je dat in 4 simpele stappen!

Ballonnenbogen zijn een erg toffe vorm van versiering. Je ziet ze vooral tijdens bruiloften, maar ook tijdens andere feestelijke gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan de opening van een nieuwe winkel. In deze blog leggen we je graag uit hoe je in vier simpele stappen zelf een toffe ballonnenboog kunt maken. Ben je toch niet zo creatief? Dan kun je jouw ballonnenboog kopen bij Slingershop.nl.

Stap 1: haal alle benodigdheden in huis

Voordat je überhaupt kunt beginnen met ballonnen blazen en knopen, is het belangrijk om alle benodigdheden in huis te halen. Kies voor goede kwaliteit, stevige latex ballonnen zodat je niet bang hoeft te zijn dat de ballonnenboog waar jij zoveel tijd in hebt gestoken na een paar uur al het loodje legt. Hoeveel ballonnen je precies nodig hebt, hangt af van hoe groot en breed je de boog of slinger wilt hebben. Houd er rekening mee dat er toch al snel minimaal 150 ballonnen in één boog gaan zitten. Om je niet een ongeluk te blazen, doe je er goed aan om een ballonnenpomp aan te schaffen. Verder heb je nog dik decoratiedraad (of kippengaas) nodig. Het mooie van dit materiaal is dat je het in iedere gewenste vorm kunt buigen en draaien.

Stap 2: maak trosjes van 4 ballonnen

Blaas een reeks ballonnen in jouw favoriete kleuren op en het knopen kan beginnen. Knoop iedere keer twee ballonnen aan elkaar vast en maak hiermee trosjes van vier ballonnen. Dit doe je door telkens twee setjes van aaneengeknoopte ballonnen in elkaar te draaien. Je kunt ervoor kiezen om alle ballonnen even groot op te blazen, maar het staat ook heel leuk om wat afwisseling aan te brengen qua grootte. Experimenteer hier maar eens mee!

Stap 3: bevestig de trosjes één voor één aan het decoratiedraad

Knip het decoratiedraad op de gewenste lengte. Als je liever kippengaas gebruikt, dan kan dat uiteraard ook. Het gaas dient dan meer als een soort framewerk waar je de ballonnen aan vast kunt maken. De simpelste manier om een toffe ballonnenboog te maken is met behulp van decoratiedraad. Nadat je voldoende trosjes hebt gemaakt, is het tijd om de trosjes ballonnen één voor één aan het decoratiedraad te bevestigen. Rijg de draad door het midden van de trosjes en draai het een paar keer goed om de knoopjes van de ballonnen heen. Zo blijven de trosjes mooi op hun plek zitten.

Stap 4: maak je ballonnenboog voller met extra ballonnen

Het kan zijn dat je nu nog wat lege plekken ziet. Je kunt je ballonnenboog eenvoudig voller maken met extra ballonnen. Hoe je dat doet, is vrij simpel. Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om de extra ballonnen tussen de al bevestigde trosjes vast te knopen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is lijm of dubbelzijdig plakband of tape. Hiermee plak je de extra ballonnen vast aan de ballonnen op de boog. Eventueel kun je op deze manier ook andere versieringen vastmaken aan jouw zelfgemaakte ballonnenboog. Een unieke en creatieve versiering in slechts vier stappen!