Een mancave in huis? Zo doe je dat

Als rasechte man moet je je soms even terug kunnen trekken naar een plek waar je je fijn voelt. Een plek waar je als man kunt ontspannen en tot rust kan komen. Velen zoeken een plek buiten de deur, maar waarom kies je er niet voor om een mancave in huis te maken? Wij geven je in dit artikel tips hoe je je eigen mancave creëert.

Wat is een mancave eigenlijk?

Klinkt natuurlijk gaaf, zo’n mancave, maar wat is het nou precies? Een mancave wordt omschreven als een plek waar mannen hun favoriete bezigheden en hobby’s uitoefenen. Gezien iedere man andere hobby’s heeft, ziet ook iedere mancave er anders uit.

Vaststellen van behoeftes

Begin dus met vast te stellen waar jij behoefte aan hebt. Waar heb je zin in na een lange dag hard werken en waar kom jij echt van tot rust? Scoor een pooltafel op marktplaats en schaf een grote tv met Playstation/Xbox aan. Zorg daarnaast voor goed ontvangst in je ruimte om ongestoord de beste potten voetbal te kijken met je vrienden.

Koelmogelijkheden

Bier, whisky en een blokje kaas. Om jezelf even fijn te verwennen, dien je voldoende koelruimte te hebben. Je wilt je vrienden natuurlijk geen lauw bier aanbieden. Zorg hierom voor een koelkast die goed past in de ruimte. Een zwarte Smeg koelkast is onze favoriet voor een stoere mancave.

Details

Ken je de serie Peaky Blinders? Een regelrechte hit die vol zit met allerlei jaloersmakende snufjes. Doe inspiratie op en schaf vette accessoires aan. Details maken jouw man cave af, bespaar hier niet op en creëer je eigen stijl!

Privacy

Je wilt niet gestoord worden tijdens het avondje voor jezelf of met je vrienden. Een goed stel gordijnen kant en klaar laten leveren is dus een zeker een aanrader. Kies voor een zwarte jaloezie, deze passen erg goed in een mancave!