Sikkens Alpha Rezisto Mat

Iedereen heeft vroeg of laat wel eens de behoefte om de muren in zijn of haar slaapkamer of woonkamer een andere kleur te geven. Wanneer je nog jonge kinderen in huis hebt kan een reinigbare latex een goede optie zijn. Dit omdat kleine kinderen nog wel eens met vieze vingertjes aan de muren zitten. Wanneer je kiest voor standaard verf zal je deze vlekken niet zomaar van je muur af krijgen. Je zal dan waarschijnlijk deze vlekken moeten overschilderen, of in het ergste geval de gehele muur moeten overschilderen. Daarom is het kiezen voor reinigbare muurverf in zo’n geval raadzaam. Wanneer je graag je muren wil schilderen met verf van een goede kwaliteit, die ook nog eens goed schoon te maken is, kun je bijvoorbeeld kiezen voor Sikkens Alpha Rezisto Mat.

Matte muurverf  

Matte muurverf geeft een mooie, moderne en rustige uitstraling in jouw woon- of slaapkamer. Deze latex misstaat zeker niet in een interieur met een landelijke of industriële look. Je wil natuurlijk wel dat je in de winter wanneer je lekker warm bij de kachel zit, dat jouw woonkamer naast dat hij er mooi uit ziet, ook een knus gevoel uitstraalt. Zeker in de herfst, komt het regelmatig voor dat we met natte schoenen naar binnen gaan, omdat het buiten regent. Het kan dan eens gebeuren dat tijdens het uitdoen van je schoenen per ongeluk tegen de muur aanstoot met je natte vieze schoenen. Niet elke soort latex kun je afpoetsen of is waterafstotend. Bij de latex van Sikkens, en dan met name bij de Sikkens Alpha Rezisto Mat, is dit wel het geval. Deze is waterafstotend en te reinigen en is dus goed geschikt om aan te brengen op de muren in de gang bijvoorbeeld. Maar ook wanneer je huisdieren hebt, en deze overdag wanneer je bent gaan werken, in de bijkeuken verblijven, is deze verf een goede optie. Ook huisdieren kunnen tijdens het kwispelen met hun staart bijvoorbeeld wel eens een vlek of vieze streep op de muur achterlaten. Om ervoor te zorgen dat de bijkeuken netjes blijft en je niet steeds je muren hoeft te sauzen, is het eveneens raadzaam om voor reinigbare latex te kiezen.   

Kwalitatief goede muurverf  

Naast dat de Sikkens Alpha Rezisto Mat waterafstotend en goed te reinigen is, is deze latex ook goed dekkend. Tevens is deze verf goed aan te brengen op de muren in je woning en zal je van eventuele vlekken die op de oude verflaag zaten, niets meer zien. Dit omdat het over een speciale samenstelling beschikt. Deze verf is verkrijgbaar in diverse hoeveelheden. Het is dus ook mogelijk om deze verf te gebruiken wanneer je enkel een kleine muur hiermee wilt schilderen, zonder dat je een grote hoeveelheid latex overhoudt. Door te kiezen voor deze muurverf, zal je de komende jaren vooruit kunnen zonder dat je elk jaar opnieuw je muur opnieuw van een verflaag moet voorzien omdat de huidige verflaag wat smoezelig is geworden. Wanneer er een vlek is ontstaan op deze verf van Sikkens, kun je deze vlek gewoon wegpoetsen zonder dat je een glanzende plek op je muur blijft zien.