De lekkerste avocado gerechten

De meest populaire fruitsoort van het moment is avocado. Het is niet gek dat avocado populair is, de vrucht is met allerlei gerechten te combineren. Het unieke aan een avocado is dat het bij zowel een zout als zoet gerecht geserveerd kan worden. Hoog tijd dat de lekkerste avocado gerechten gedeeld worden. Hieronder vind je een lijst met de lekkerste avocado gerechten.

De beste lunch ooit

Het eerste avocado gerecht is een rijkelijke lunch. Het handige aan dit gerecht is dat je de ingrediënten meestal al in huis hebt. De benodigdheden zijn; brood, ei, avocado, citroen, peper en zout. De eieren moeten gebakken worden, het brood geroosterd en de avocado moet geprakt worden. Terwijl het ei bakt en het brood roostert, moet de avocadospread gekruid worden. Snijd de citroen in twee helften en pers één helft in de avocadospread. Doe er een scheut zout en peper in en roer de spread door elkaar. Doe nu de avocado spread op de toast en daarboven op het ei. In vijf minuten heb je een heerlijke avocado toast bereid, smullen maar!

Zoete kip avocado

Een absolute uitblinker is de zoete kip avocado. Ook dit gerecht is gemakkelijk te maken en ontzettend lekker. Voor dit gerecht zijn de benodigdheden; kippendijen, paprika, brood, honing en natuurlijk avocado. Allereerst doe je de kippendijen in de koekenpan en zorg je ervoor dat de kip goed gaar is. Tijdens het garen van de kip prak je de avocado in een kom en snijd je de paprika in stukjes. Als de kip bijna gaar is voeg je de paprika toe en doe je het brood in de broodrooster. Als het brood klaar is doe je de avocadospread op het brood en doe je er honing overheen, daarna leg je de kip met paprika erop. Voor de zoete smaak doe je extra honing op de kip. In een halfuurtje heb je een heerlijke zoete avocado toast bereid.

Een zomerse avocado salade

Het laatste en zeker niet het minste recept is de zomerse avocado salade. Deze salade is geschikt om te eten in de zomer in de tuin op een mooi tuinset van Van der Garde. Voor dit gerecht zijn de benodigdheden: kikkererwten, rode uien, tomaten, olijfolie en avocado. Voor dit gerecht moeten er voorbereiding getroffen worden. Als je de kikkererwten uit blik hebt, dan moet je ze eerst even afspoelen. Als je dit hebt gedaan snij je de rode ui, tomaat en avocado in stukken. Voeg alle ingrediënten in een saladekom en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Om de salade op smaak te brengen kan je peper en zout gebruiken. Deze kleurrijke salade is heerlijk om bij ieder zomers gerecht te serveren!