Een fiets die zich aanpast aan iedere gelegenheid

We weten het allemaal: iedere dag is anders. Iedere dag zorgt voor nieuwe uitdagingen op allerlei gebieden. Het is aan jou om je daar iedere dag op aan te passen, zo goed mogelijk. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als niet alleen jij je aan kan passen, maar bijvoorbeeld ook je fiets. Want die gebruiken we heel wat, in ons dagelijks leven.

Wat doe je met je fiets?

Als je mensen vraagt waar ze hun fiets zoal voor gebruiken, krijg je heel wat verschillende antwoorden. Er zijn mensen die hun fiets gebruiken om iedere dag mee naar hun werk te rijden. In sommige gevallen een ritje van 5 minuten, maar ook vaak genoeg een flinke afstand. In dat geval wordt er vaak gekozen voor een racefiets, voor de wat sportievere medemens, of voor een elektrische fiets, als het comfort voorop moet staan.

 

Anderen gebruiken hun fiets vooral om hun kinderen mee te vervoeren. Iedere dag naar school en weer terug. Naar zwemles, naar speelafspraakjes: we fietsen wat af met onze kinderen. Is dit voor jou ook het geval, dan is het vooral belangrijk dat je op je fiets genoeg ruimte hebt voor 1 of 2 kinderzitjes en de fiets goed stabiel op de weg ligt.

Ook boodschappen doen met de fiets wordt veel gedaan. Het ziet er soms bijzonder uit, zo’n fiets die aan alle kanten vol hangt met boodschappen. Ongelooflijk hoeveel we op de fiets mee kunnen nemen! Gebruik jij je fiets graag op deze manier, dan zal je vooral behoefte hebben aan een veilige manier om alles mee te nemen.

En wat als je het allemaal wilt?

Heel veel mensen gebruiken hun fiets voor meer dan 1 ding. Ze willen er én mee naar hun werk fietsen, of dat nu dichtbij is of wat verder, én hun boodschappen mee doen, én hun kinderen vervoeren. Er zijn niet veel fietsen die deze mogelijkheid bieden, en je daarnaast ook nog eens de keuze geven tussen zelf hard trappen, of gebruik te maken van ondersteuning.

De makers van de Muto e-bike is het wel gelukt een dergelijke fiets te ontwerpen. De basis staat vast, een degelijke elektrische stadsfiets, maar hoe je hem gebruikt bepaal jij, en dat kun je makkelijk dagelijks wijzigen. Je klikt heel gemakkelijk een kinderstoeltje vast aan de achterkant van de Muto en plaatst een krat op de voorkant als je dat nodig hebt, maar doet het net zo makkelijk andersom. Of je gebruikt helemaal geen accessoires, als je ze even niet nodigt hebt. Dat geldt ook voor de motor: je kan hem gebruiken, maar heb je daar geen behoefte hebt, dan trap je gewoon zelf.