Stoere kinderkamer voor jongens: zo maak je \’m!

Als je een super stoere kinderkamer voor je jongen wilt maken, dan is het belangrijk om een aantal dingen goed in de gaten te houden. Wat voor kleuren ga je gebruiken? Welke meubels heeft hij nodig? En welke accessoires zijn echt onmisbaar? Wij geven je hieronder wat tips om je op weg te helpen!

Kleuren

Stoere kleuren zoals zwart, grijs en donkerblauw zijn perfect voor een jongenskamer. Je kunt er ook voor kiezen om één van deze kleuren als basis te nemen en daar een accentkleur bij te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan felrood of geel. Een rustige wand in een neutrale kleur is ook een goede optie, zodat de kamer niet te druk wordt.

Meubels en spulletjes

De meubels in een jongenskamer moeten natuurlijk stoer zijn. Een bed, bureau en nachtkastje in een donkere kleur zijn perfect. Ga voor een bed in een stoer design, bijvoorbeeld met een hoofdbord van hout. Een bureau met een industriële look is ook erg gaaf. Denk bijvoorbeeld aan een bureau met ijzeren poten. Op het bureau kun je een stoere lamp zetten en er staan boeken en andere spulletjes.

Accessoires

Niet te vergeten: de accessoires! Een stoere rugzak of een mooie wandklok zijn een must in een jongenskamer. Ook een paar foto's van zijn idool of een mooie poster van zijn favoriete film mag natuurlijk niet ontbreken. Gave muurstickers kinderkamer zijn ook een leuke manier om de kamer wat meer sfeer te geven. Kies bijvoorbeeld voor stoere auto's of dieren. Er zijn ook opties voor sensationele stickers. Dit zijn bijzondere muurstickers met bijvoorbeeld glow in the dark of een ander leuk effect.

Maar hoe hou je de nieuwe kamer opgeruimd? Hier wat tips!

Leg een mooie mand met riet of een leuk box met deksel neer waar je kind zijn spullen in kan gooien. Opgeruimd staat netjes! Ook een leuk idee: maak van een oude steigerhouten plank een wandrek of een boekenkast. Op deze manier heeft je kind niet alleen een leuke plek om zijn spullen neer te zetten, maar het ziet er ook nog eens super stoer uit!

Opbergen met speciale opbergers

Opbergers zijn ook onmisbaar in een jongenskamer. Een grote kast is ideaal, maar ook een open kast of een rek met manden of kisten is erg praktisch. Op deze manier heeft je kind alles binnen handbereik en is zijn kamer ook netjes opgeruimd.

Tot slot

Met deze tips ga jij zeker een super stoere jongenskamer maken! Kies de juiste kleuren, meubels en accessoires en laat je creativiteit de vrije loop.