Ouderwetse service en de innovatie van morgen

beveiliging

Niefra Beveiliging vierde afgelopen week met een groot aantal relaties het 35 jarig bestaan. Het technische beveiligingsbedrijf biedt nog altijd de ouderwetse service van weleer, maar loopt voorop voor wat betreft innovatie. En dat doet het bedrijf volgens de directieleden Edith en Fred van Poelgeest ook al 35 jaar.

Als er iets is wat Fred van Poelgeest leuk vindt, is het wanneer iets niet kan. “Dan zorgen wij ervoor dat het wel kan.” Hij heeft vrijwel zijn hele leven in de beveiliging gewerkt en was altijd op zoek naar nieuwe technische uitdagingen. Met zo’n mentaliteit zit er doorgaans weinig anders op dan ondernemer te worden en dat deed Fred dus. Hij begon met één compagnon, maar inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende technische beveiligingsonderneming met onder andere kantoren op de Zuid-As, 5-sterrenhotels en luxe winkelketens als klant. Het bedrijf is niet alleen BORG-erkend, maar ook ISO9001-gecertificeerd. Edith van Poelgeest is directeur marketing, HR en kwaliteitsmanagement.

Cloud
De affiniteit met technische innovatie ging van vader op zoon. Inmiddels houdt Maarten-Martijn van Poelgeest zich bezig met ontwikkeling en ontwerp van diverse cloud-oplossingen voor inbraakdetectie, cameratoezicht en toegangsbeheer. Daar begint in sterk toenemende mate interesse in te ontstaan in de markt. “Je moet nog wel je best doen om klanten te overtuigen”, vertelt Fred van Poelgeest, “maar je moet vooral niet vergeten om ook je medewerkers enthousiast te maken. Want ook voor hen is het nieuw. Maar over een paar jaar zullen cloud-gebaseerde beveiligingssystemen de boventoon voeren. Let maar op. Want het is superveilig, je kan alles op afstand en dus efficiënt beheren en je beschikt als klant over de modernste technologie.”

Award
Het innovatieve vermogen van Niefra Beveiliging blijft niet onopgemerkt. Het bedrijf ontving hiervoor een award tijdens het laatste Security Café. In het moderne bedrijfspand in Diemen is een aparte ruimte ingericht om de nieuwste technologie op beveiligingsgebied te beproeven. Want innovatie is leuk, maar het moet wel betrouwbaar werken. Systemen worden hier compleet geassembleerd en getest, voordat het materiaal naar de klant gaat voor de uiteindelijke installatie.
Tijdens het 35-jarig jubileum werd natuurlijk uitgebreid stilgestaan bij het roemrijke verleden, maar werd ook gesproken over wat de nabije toekomst gaat brengen. Gasten konden intussen genieten van een Oosters buffet en een liveoptreden door niemand minder dan Dries Roelvink.

Op zoek naar evenementenbeveiliging?