Waarom je je autoverzekering moet vergelijken

auto verzekering

Heb je al jaren dezelfde autoverzekering bij dezelfde autoverzekeraar? Dan is de kans groot dat je autoverzekering niet meer goed bij je auto past. Bovendien biedt een andere autoverzekeraar misschien wel een scherpere autopremie en/of een betere service. Elk jaar kun je overstappen naar een andere autoverzekering. Neem de dekking van de autoverzekering onder de loep en ga de autoverzekering vergelijken om te kijken of er een lagere premie is. Zo weet je zeker dat je zo min mogelijk betaalt, voor de beste dekking. Wil jij weten wat voor jou de beste deal voor je autoverzekering is? Bij Poliswijzer zoeken we dit graag voor je uit.

Let op: wij kunnen je huidige autoverzekering niet voor je opzeggen. Dit moet je zelf doen.

Autoverzekering: waarom vergelijken

Wil je een autoverzekering afsluiten, dan is vooraf autoverzekeringen vergelijken verstandig. Of heb je al een verzekering en wil je weten of je een lagere premie kunt krijgen? Ook dan is de verzekering voor de auto vergelijken aan te raden. Je kunt dan een weloverwogen keuze maken tussen de dekkingen en de premies van verschillende autoverzekeringen.

Poliswijzer maakt autoverzekering vergelijken makkelijk. In slechts een paar klikken vergelijk je gemakkelijk onze beste deals en krijg je op basis van je kenteken en je persoonlijke gegevens een advies op maat. Vervolgens tonen we je een uitgebreid en duidelijk overzicht van alle autoverzekeringen die je via ons kunt afsluiten. Autoverzekeringen vergelijken via Poliswijzer is zo heel eenvoudig. Bij ons vergelijk je een groot aantal autoverzekeringen op prijs en kwaliteit. Door de scherpe deals die wij aanbieden kan je besparing oplopen tot wel € 200,- of meer per jaar.

Auto verzekeren

Iedereen die een auto op z’n naam heeft staan, is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet in Nederland minimaal een WA-verzekering afsluiten. Dat is de minst uitgebreide dekking die je kunt kiezen. Hiermee wordt schade die jij als bestuurder veroorzaakt bij en aan andere personen en voertuigen gedekt. Doordat elke auto die de weg op gaat deze verzekering heeft, is er voor de tegenpartij altijd een garantie van vergoeding bij schade door een ander. Ga je de weg op met een auto waarvoor geen autoverzekering is afgesloten, dan kun je een fikse boete krijgen van de RDW. Ook lopen de kosten voor de schade die je hebt gemaakt flink op. Deze kosten moet je dan zelf betalen. Geen enkele verzekeraar vergoedt die kosten namelijk voor je, aangezien je geen verzekering hebt. Je kunt dus veel beter gewoon kiezen voor een goede, maar zo voordelig mogelijke autoverzekering.

Uitzondering verplichtingen

Je auto verzekeren is verplicht. Wel is er een uitzondering: als je het kenteken van de auto schorst, kun je de autoverzekering opschorten (tijdelijk stopzetten) of beëindigen zolang het kenteken is geschorst. De auto moet dan op privéterrein staan en mag de weg niet op. Gebeurt dat wel, dan kun je een boete krijgen.