Mijn zoektocht naar de perfecte tuin- en sierkussens

Eind 2019 had ik als goed voornemen voor 2020 om mijn overdekte veranda wat gezelliger en winterproof te maken. Wat is er nou beter dan tijdens de wintermaanden een lekker buitengevoel te krijgen terwijl je lekker warm binnen zit?  Voor mij was het antwoord op deze vraag makkelijk en ik ben gelijk aan de slag gegaan met het winterproof maken van mijn veranda. Wat natuurlijk niet kon missen op mijn veranda zijn tuinkussens.

Wat voor tuinkussens kies ik?

Om lekker in je veranda te kunnen zitten, is het belangrijk dat je een fijne zitplek creëert. Niks is fijner dan comfortabel ergens te kunnen zitten en bijvoorbeeld een boek te lezen. Tuinkussens kunnen voor mij dan ook echt niet ontbreken. Maar wat voor tuinkussens wil ik? Je hebt zoveel verschillende tuinkussens: tuinstoelkussens, zitkussens, loungekussens, sierkussens en dan ook nog allemaal in verschillende kleuren en maten! Mijn keuze was gevallen op functionele hoge rug kussens voor een ultiem zitgevoel en dan nog wat leuke sierkussens om de sfeer wat op te leuken.

Gebruik van sierkussens

Zien je stoelen en banken er saai uit? Of wil je gewoon wat meer sfeer creëren? Daarvoor heb ik sierkussens gekocht. Sierkussens maken het aantrekkelijker om ergens te gaan zitten en ook zit je vaak nog lekkerder in je stoel met een sierkussen. Sierkussens geven extra sfeer en er zijn zoveel sierkussens, dus er is vast en zeker een sierkussen te vinden die bij je interieur past. Er zijn nu zelfs al all weather sierkussens die ook tegen wat regen kunnen, ideaal voor je veranda dus!

Gebruik van tuinkussens met hoge rug

Ik hou erg van sfeer en vind hoe het eruit ziet erg belangrijk, maar daarentegen vindt mijn vriend het belangrijk dat hij lekker kan zitten. Wat je tuinstoel nou echt comfortabel maakt zijn hoge rug kussens. Zo heb je een kussen in je rug wat lekker comfortabel zit. Mijn vriend zit nu liever lekker in de veranda op zijn tuinstoel dan hij daadwerkelijk aan de eettafel gaat zitten.

Tips voor nog meer sfeer

Wat ook niet kan ontbreken om lekker te kunnen genieten van je overdekte veranda zijn plaids om onder te zitten, een leuk schilderij aan de muur, een leuk tafelkleed voor op tafel en wat planten voor de gezelligheid. 

Waarom ik er zo blij mee ben

Na het neerzetten van de planten, het neerleggen van de kussens en het ophangen van de schilderijen was het zo ver: tijd om te genieten. Het was heerlijk om het buitengevoel te ervaren, terwijl ik lekker binnen zit met een kleedje en warme chocolademelk. Dat is voor mij toch wel ultiem genieten.

Wat is voor jullie echt een onmisbare toevoeging voor je veranda?