Hoe koop je bitcoins?

Het bezitten van bitcoins lijkt haast een trend te worden. Veel mensen zijn er geïnteresseerd in, maar nog niet iedereen durft te stap te maken. Zo’n bitcoin dat alleen maar uit eentjes en nulletjes bestaat, kan je niet vastpakken. En geld dat niet fysiek te krijgen is, dat klinkt toch een beetje eng. Maar voor degene die nieuwsgierig zijn naar deze cryptocurrency en de stap durven te maken, leggen we hier uit hoe je dat kan doen.

De meest simpele manier om bitcoins aan te schaffen is via een zogenaamd wisselkantoor. Een voorbeeld van zo’n bitcoin wisselkantoor is Satos.eu. Er zijn meerdere wisselkantoren voor bitcoins en de meeste zijn ook zeer betrouwbaar. Wil je zeker weten dat het veilig gaat? Gebruik dan iDeal als betaalmiddel. Dit is bij de meeste online cryptocurrency-wisselkantoren ook een optie. Deze wisselkantoren maken vaak gebruik van een dagelijkse aankooplimiet. Hier kan je overheen gaan, maar dan willen de meeste wisselkantoren wel dat je persoonlijke gegevens zoals een paspoort opstuurt. Het simpelste is dus om onder de limiet van soms wel honderden euro’s te blijven.

Hoeveel bitcoins ga je halen?

Heb je al bedacht hoeveel euro je aan bitcoins uit wil geven? Vul dit dan in op de website van de online wisselkantoren. De waarde van cryptocurrency verandert snel, dus bedenk goed of nu het juiste moment is om te investeren. Immers, morgen kan je voor hetzelfde bedrag veel meer of veel minder bitcoins krijgen. Bestudeer daarom de koers van tevoren, om te ontdekken wanneer jij je slag kan slaan.

Wil je liever een x aantal bitcoin kopen en maakt het bedrag in euro’s jou niet zoveel uit? Ook dat kan. In dat geval vul je gewoon het aantal bitcoins in. De prijs hiervoor wordt dan automatisch ingevuld. Bovendien hoef je niet per sé een hele bitcoin te kopen, maar kan je ook een halve of een kwart kopen. De keuze is aan jou!

De wereld van cryptocurrency

Weet je hoeveel bitcoins je wilt gaan aanschaffen? Dan kan je verder gaan met betalen. Er wordt dan gevraagd om een bitcoin adres. Dit soort adressen zijn eigenlijk portemonnees voor je online geld. Zo’n adres of wallet is in een paar klikken aangemaakt en er zijn vele websites die deze mogelijkheid voor je aanbieden.

Nadat je je wallet doorgegeven hebt, kan je je aankoop afronden en heb je de cryptocurrency aangeschaft. Wat je er dan mee doet, is aan jou. Je kan het gebruiken als een soort belegging en het doorverkopen op het moment dat het veel waard is. Maar je kan het ook gebruiken om online aankopen mee te doen. Hoe dan ook, de wereld van de cryptocurrency is met je aankoop van een bitcoin open gegaan. Betreed de wereld en ga op avontuur en wie weet vind je wel een nieuwe passie in de cryptocurrency!