Bewondering

Het is altijd leuk als iemand iets goed kan. Ook al kan je het zelf misschien niet, dan kan je nog wel anderen om hun talenten bewonderen. Zoals mensen die veel verschillende talen kunnen spreken, of die mooi gitaar kunnen spelen of defecte computers kunnen oplappen. Het is toch geweldig dat die mensen er zijn, zodat ze jou kunnen helpen of even laten wegdromen bij het spelen van een liedje? Zo heb ik een nichtje met ook een mooi talent. Zij kan als de beste borduren. We kwamen daarachter toen ze mijn moeder voor haar verjaardag een geborduurd kussensloop cadeau gaf. We vonden het een erg origineel cadeau, dus vroegen haar hoe ze daarop gekomen was. Ze zei dat ze weleens borduursels maakte op haar eigen kleding en toen dacht dat het ook op andere spullen kon. Ze had het dus zelf gemaakt!

Mond-tot-mondreclame

Uiteraard ging dit als een lopend vuurtje door de familie. Iedereen wilde wel zo’n mooi geborduurd kussensloop! Een aantal van ons kon niet wachten op onze verjaardag en besloot haar te vragen of ze besteld konden worden. Dat we er dus voor zouden betalen. En zo kwam van het een het ander. Want wij hebben natuurlijk allemaal buren en vrienden die bij ons de geborduurde kussens zagen en die werden dus ook enthousiast. Op een gegeven moment besloot mijn nichtje een webshop te beginnen waarop ze verschillende items op te koop zette waar ze borduursels op had gemaakt. Een tafellaken, een beddensprei, een blouse en uiteraard de kussensloop. Al snel kon ze het eerste pakket verzenden. Het is te gek om te zien waar een talent toe kan leiden!

De keuze

Marieke besteedde nu zoveel tijd aan het borduren, dat ze haar vaste baan opzegde. Ze wilde volop voor haar creaties en het ondernemerschap gaan. Daarbij had ze zichzelf een tijdspanne van een jaar gegeven als een soort experiment. Ze wilde uitvinden of ze over een jaar niet helemaal klaar met borduren was of dat ze het echt tot iets blijvends wilde uitbouwen. Na een paar maanden nam ze al iemand in dienst die haar helpt met het borduren. Dat was wel nodig, want ze had haar eerste grote opdracht voor een winkel binnengehaald. Van een hobby een beroep kunnen maken. Wat een voorrecht is dat toch. Ik hou van dat soort verhalen! Daarom kon ik het niet laten er een blog over te schrijven. Wie weet dat het inspireert!