De beste zorgverzekering voor eigen ondernemers

zorg

Voor jou als ZZP’er kan een zorgverzekering met een ruime dekking belangrijk zijn. Met bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor fysiotherapie kun je snel weer aan het werk bij lichamelijke klachten. In de laatste twee maanden van het jaar kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Waar let je op bij het kiezen van een zorgverzekering?

Een zieke werknemer kan rekenen op voorzieningen van de werkgever om weer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen. Een zelfstandige moet zelf voorzieningen treffen, dus is het vergelijken van de zorgverzekering voor de ZZP’er nog belangrijker. Met een goede zorgverzekering kun je snel weer aan het werk. Sommige verzekeraars geven ZZP’ers ook nog eens een extra korting op de premie, maar korting zegt natuurlijk niet alles. Korting op een veel te dure zorgverzekering kan nog steeds te duur zijn.

Welke zorgverzekering is de beste keuze voor de ZZP’er?

Onder de basisverzekering kun je niet uit. Deze verzekering is wat betreft de dekking bij alle verzekeraars gelijk. De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn wel groot. Dus alleen al voor de basisverzekering is het vergelijken aan te raden. De verschillen in de aanvullende verzekeringen zijn helemaal groot. Per verzekeraar worden er ook nog meerdere aanvullende zorgverzekeringen aangeboden. Dit maakt het vergelijken lastiger, maar niet als je zorgverzekering vergelijken. Op deze manier laat je het uitpluizen van de polisvoorwaarden over aan de deskundigen achter de vergelijkers van zorgverzekeringen.

Op hoeveel korting heb je recht?

CZ en VGZ geven ZZP’ers bijvoorbeeld een korting op de premie. Bij CZ bedraagt de korting 7% en VGZ geeft zelfs een korting van 10% via United Consumers. Toch zegt de korting niet alles. Gerekend over het jaar 2018 zijn er zorgverzekeringen die qua premiestelling nog voordeliger uitkomen zonder een korting. Maar als je bijvoorbeeld 18 behandelingen bij de fysiotherapeut nodig hebt, kun je als ZZP’er goedkoop terecht bij CZ. Dat is ook gelijk het voordeel van je zorgverzekering vergelijken via een vergelijkingssite. De best passende zorgverzekering wordt voor jou tevoorschijn getoverd.

Verzeker jezelf niet te ruim

Je moet goed verzekerd zijn, maar je kunt ook te ruim verzekerd zijn. Je hebt bijvoorbeeld de basisverzekering met een ruime aanvullende zorgverzekering waarin 36 behandelingen van de fysiotherapeut verzekerd zijn. Afgelopen jaar en voorgaande jaren ben je echter nooit bij de fysiotherapeut geweest. Je bent dus te ruim verzekerd. Aan 6 behandelingen heb je waarschijnlijk ook we voldoende. Dit kan jou een besparing opleveren van tientallen euro’s per maand. Spaar dit bedrag op en als je toch een keer meer behandelingen nodig hebt, kun je het bekostigen met je spaarcentjes.