De 3 redenen om over te stappen naar LED lampen

Er zijn een heleboel redenen om er voor te kiezen om over te stappen van halogeenlampen of gloeilampen naar LED lampen. Het is algemeen bekend dat LED minder stroom gebruikt, maar wist je wel dat dit meer dan 90% kan schelen? Deze besparing is niet allen heel erg goed voor het milieu, maar je zult ook enorme verschillen in je portemonnee merken. Wil jij nog meer redenen om over te stappen op LED? Lees dan snel verder!

LED gaat langer mee

Als je geen gekke dingen doet met een LED lamp, zul je merken dat deze een stuk langer mee gaat dan de ouderwetse halogeenlamp of gloeilamp. Het verlichtingselement van een LED lamp gaat zo ongeveer 15.000 tot 50.000 uur mee, een halogeenlamp brandt zo’n 5.000 uur, terwijl een gloeilamp een levensduur van ongeveer 1.000 uren heeft. Dit betekent dus dat een LED lamp tot wel 50 keer zo zuinig is als een gloeilamp. De gemiddelde levensduur van een LED lamp komt daarom richting de 15 jaar, bij een dagelijks gebruik van ongeveer 6 uur.

Minder energieverspilling

Wie ervaring heeft met een gloeilamp of spaarlamp zal weten dat deze lampjes behoorlijk heet kunnen worden. Een ledlamp zet de energie veel beter om in licht, in plaats van warmte. Zo bespaar je niet alleen heel veel energie, maar verklein je het risico op een brand in jouw woning ook enorm. De grote vieze plekken van de gloeilamp en spaarlamp zijn ook verleden tijd.

Ruim keuze in kleur

LED verlichting is tegenwoordig enorm populair, maar vroeger was dit wel anders. Vroeger was er namelijk heel weinig keuze in LED lampen. Je had eigenlijk alleen maar saaie, witte lampjes. Tegenwoordig heb je gelukkig ruime keuze uit verschillende kleuren en kleurentempraturen. De kleurentempratuur van een lamp wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hogere Kelvin, hoe kouder het licht. Vind je toch het licht van een gloeilamp mooier? Geen probleem, dit kun je namelijk gemakkelijk instellen met een LED lamp. Benieuwd naar alle beschikbare kleuren? Bekijk snel het aanbod ledlampen bij ledlampenkopen.nu