Maximaal van je vakantie genieten

We kijken allemaal uit naar vakantie. Of je nu er even tussen uit gaat in ons eigen land, de zon op gaat zoeken of op actieve vakantie gaat, we doen allemaal ons best om zo veel mogelijk van de vrije dagen te kunnen genieten. Daarom hebben we hier vijf tips om extra van je vakantie te genieten.

Neem tijd voor jezelf

We snappen het wel, je kinderen gaan voor. Als je kinderen blij zijn, dan ben jij dat ook! De meeste kinderen hebben het de hele vakantie prima naar hun zin en kleine akkefietjes zullen ze echt niet op school gaan navertellen. Dus laat je schouders zakken en neem ook tijd voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld met je partner afspreken dat jullie beiden een moment kunnen nemen om eventjes helemaal tot rust te komen en dat de ander op dat moment een aantal uurtjes verantwoordelijk is. Zo krijgen jullie allebei de tijd om op te laden.

Goede voorbereiding is de helft van het werk

We kunnen allemaal wel proberen te bedenken hoe zaken kunnen gaan lopen en voor de meeste mensen geldt dat ze denken wat er allemaal mis kan gaan. En ook al kunnen er inderdaad dingen mis gaan, meestal gaat alles gewoon goed! Maar om jezelf rust te geven, is het belangrijk om de vakantie goed voor te bereiden door bijvoorbeeld de juiste verzekeringen af te sluiten. Je kunt online verschillende reisverzekeringen vergelijken. Mocht er tijdens de reis iets mis gaan met je bagage of een ongeluk gebeuren? Dan ben je met een reisverzekering van InShared goed verzekerd en kunnen ze hulp bieden bij het vinden van een passende oplossing.

Laat je werksituatie zo veel mogelijk thuis

De meeste vakanties zijn bedoeld om even uit je dagelijkse sleur te stappen. De belangrijkste factor is meestal toch de werksituatie. Wanneer je aan je werk blijft denken, kan een vakantie je alleen maar meer stress bezorgen. Zorg er daarom voor dat je zaken bij je collega’s kunt laten voor de tijd dat je niet op je werk bent. Stel daarnaast antwoord e-mails en berichten in om je klanten en collega's te informeren dat je momenteel niet aan het werk bent, maar je zo snel mogelijk zult antwoorden wanneer je weer terug bent. Geef hier ook de mogelijkheid om bij spoed contact op te kunnen nemen met een van je collega’s. Zo hoef je tijdens je vakantie niet na te denken over je werk en kunnen ze op je werk gewoon probleemloos doorwerken.

Neem je rust

Tijdens je vakantie kun je elk uur van de dag zelf inplannen. Zorg dat je genoeg rust inplant want het is niet de bedoeling dat je nog gespannener terug komt. Slapen is ontzettend belangrijk en de meeste mensen slapen doorgaans niet genoeg. Nu dat je even weg bent uit je drukke leven, kun je gerust een extra uurtje slaap pakken elke nacht en je wekker gewoon een keer niet zetten!

Doe iets nieuws

Heb je altijd al iets willen proberen, maar komt het er nooit van? Dan is het nu tijd om dit eindelijk te gaan doen! Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan surflessen, verven, een uitdagende wandeling of een nieuwe sport. Door iets anders te doen dan je gebruikelijke bezigheden, haal je jezelf uit je mentale gewoontes. Hiermee creëer je nieuwe verbindingen in je hersenen en kom je verfrist weer thuis!