Voor mijn lieve Papa

Mijn vader wordt over 5 dagen 50 jaar. Ons plan is om een groot feest in de achtertuin te organiseren, met al onze vrienden en familie. Het is hartje zomer en dat komt mooi uit voor het weer. We willen namelijk een verassingsfeest organiseren met een heerlijke barbecue en een gin & tonic bar. Mijn moeder en ik gingen aan de slag.

Regelen en organiseren

Het begint natuurlijk allemaal bij het uitnodigen van onze vrienden en familie. Ik regelde de lijst, mijn moeder regelde de e-mailadressen. Mijn twee kleinere zusjes vieren liever het feest, dan dat ze moeten helpen dus die reken ik ook niet mee met het cadeau. Nog vier dagen voor het feest en de barbecue is nog steeds niet geleverd. We hebben een grote green egg gekocht, natuurlijk als cadeau voor mijn vader alleen weet hij niet dat hij de barbecue mag hebben na het feest. Hij denkt namelijk dat wij hem hebben gehuurd.

Een grote verassing dus. We gaan ook een gin&tonic bar inhuren, mijn vader houdt super erg van dat drankje en niemand in onze familie is er vies van.

De grote dag

Iedereen staat klaar om mijn vader te verassen. Hij komt dadelijk uit zijn werk en loopt dan door de tuindeur waar al zijn vrienden en familie zullen staan.

Ik wist nog niet zo goed wat voor cadeau ik mijn vader moest geven, mijn moeder heeft een green egg gekocht, mijn zusjes doen een dagje weg en ik ben iets erg leuks tegen gekomen. Ik kwam op internet een leuk paar pantoffels tegen, een set pantoffels heren. Ik weet dat mijn vader altijd zeurt als hij koude voeten heeft en ik wil hem daar de oplossing voor bieden.

Ik heb een mooi paar gekocht voor hem en ik hoop dat hij ze leuk vindt.

Mijn vader loopt door de deur en iedereen schreeuwt van blijdschap: ‘gefeliciteerd’. Mijn vader schrok, maar kon er wel om lachen. Hij voelde zich nu echt jarig.

Tijd voor cadeautjes! Mijn moeders cadeau ging ze pas verklappen nadat iedereen weg zou zijn. Ik deed het waar iedereen bij was. Ik gaf hem mijn cadeau en hij pakte het uit. Hij zag de pantoffels en was aan het glunderen. Hij zei ‘eindelijk geen koude voeten meer’. Ik moest lachen. ‘Blij dat je ze leuk vindt pap’ antwoordde ik.

Het was een geslaagd verassingsfeest en iedereen gaat langzaam weer naar huis. De man is eindelijk 50 jaar en heeft nooit meer koude voeten. Hij kan nu barbecueën op zijn nieuwe pantoffels met de green egg.