Zo kies jij het perfecte tv-meubel voor in je interieur!

Je zou het misschien niet snel denken maar een tv-meubel is wel degelijk een belangrijk meubelstuk in jouw interieur. Doordat de bank vaak op de tv gericht is neemt het tv-meubel, waar de tv op staat, vaak meer zicht in dan je van tevoren wellicht zou verwachten. Het is daarom goed om jouw aankoop voor een tv-meubel goed doordacht te doen met het oog niet alleen op nu, maar ook zeker op de toekomst gericht. Een tv-meubel geeft sfeer aan de ruimte en biedt de handige extra opbergruimte die je (waarschijnlijk) goed kunt gebruiken. In dit blogartikel geven we jou een aantal tips die je helpen om de keuze voor een tv-meubel eenvoudiger te maken. Zo kun je binnen de kortste keren genieten van een tv-meubel waar je echt jarenlang blij mee bent.

Woonstijl

Om tot de keuze voor een perfect tv-meubel te komen is het van belang dat je eerst een stijl uitkiest. Dit helpt je namelijk om het aantal keuzemogelijkheden te beperken en je keuze daarmee makkelijker te maken. Met de keuze voor een tv-meubel kun je het best focussen op de interieurstijl die je voor het overgrote deel van de ruimte hebt gekozen. Vaak is een tv-meubel namelijk een van de laatste meubels die je aanschaft waardoor het de ruimte compleet maakt. Is jouw hele interieur in een landelijke, romantische stijl? Dan doe je er niet per se goed aan om een industriële stijl te kiezen voor je tv-meubel. Eenheid is rust, vooral in een interieur.

Kijkhoogte

Heb je bepaald welke stijl jouw nieuwe tv-meubel moet worden? Super! Dan is het nu tijd om na te denken over de hoogte van jouw tv-meubel. Dit heeft namelijk alles te maken met de hoogte van jouw bank en je eigen lengte. Creëer de ideale setting door op de bank te gaan zitten en iemand anders de gewenste hoogte van de tv te laten aftapen op de muur. Zo kun je heel eenvoudig berekenen hoe hoog jouw nieuwe tv-meubel ongeveer moet zijn. Heb je de ideale hoogte? Dan kun je alle overige tv-meubels wegfilteren tijdens je zoektocht. Scheelt enorm!

Formaat

De laatste stap die je kunt nemen voordat je aan de daadwerkelijke zoektocht begint is het bepalen van de grootte van jouw meubel. Hierbij heb je rekening te houden met de ruimte die je hebt, de grootte van jouw tv en een eventuele grotere tv in de toekomst. Het perfecte tv-meubel is 1,5 keer zo groot als de tv zelf. Wil je nog meer dingen op jouw meubel kwijt zoals een geluidsinstallatie, een leuke plant, een aantal kaarsen of wat foto’s dan doe je er zelfs goed aan om het meubel nog een slag groter te bestellen. Zo weet je zeker dat je ook in de toekomst veel plezier hebt van je tv-meubel. Bijvoorbeeld wanneer je erover nadenkt om in de toekomst een grotere tv aan te schaffen. Tv meubels zijn er in vele vormen, soorten en maten dus hoe duidelijker jouw beeld is voordat je begint met zoeken, hoe makkelijker je het perfecte meubel vindt!