Waar bestaat uit een complete keuken uit?

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Waarschijnlijk heb je dan al wat informatie en inspiratie opgedaan en heb je regelmatig de worden ‘complete keuken’ voorbij zien komen. Maar waar bestaat een complete keuken dan eigenlijk uit? We vertellen het je in deze blog.

De opstelling

Bij het samenstellen van je nieuwe keuken begin je vaak met de opstelling van de keuken. Een opstelling wordt gecreëerd door één of meerdere keukenblokken. Zo bestaat een rechte keuken vaak uit een blok en een keuken met kookeiland uit twee of meer keukenblokken. Een keukenblok bestaat uit kasten en/of lades die, naar wens, worden voorzien van fronten.

Werkblad

Op het keukenblok wordt het werkblad geplaatst. Het werkblad gebruik je om op te koken en is dus onmisbaar in een keuken. Daarom hoort bij een complete keuken ook een werkblad. Niet ieder deel van een keuken hoeft voorzien te worden van een keukenblok. Op een kastenwand wordt bijvoorbeeld geen werkblad geplaatst.

Kraan & spoelbak

De kraan en de spoelbak gebruik je in de keuken waarschijnlijk ook regelmatig. Ook deze behoren tot complete keukens. Het gaat hierbij niet alleen om ‘gewone’ kranen, maar ook om kokendwaterkranen. De laatste jaren worden deze bijna standaard geplaatst in een keuken. De spoelbak is eigenlijk ook een onderdeel van het werkblad. Om ervoor te zorgen dat de spoelbak op de juiste plek komt, wordt in de fabriek al de juiste uitsnede in het werkblad gemaakt waar de spoelbak precies in past.

Keukenapparatuur

Keukenapparatuur mag natuurlijk niet ontbreken in je keuken. Bij een complete keuken wordt er uit gegaan van een vijftal basisapparaten. Deze basis bestaat uit: een kookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een koelkast en een oven. Deze apparaten zijn (vrijwel) onmisbaar in de keuken. Aan deze basis wordt vaak nog een (combi)magnetron en een vriezer toegevoegd, deze zorgen voor extra gebruikerscomfort.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een complete keuken en zou je hier graag advies over willen? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar. We vinden het bij Kitchen4All belangrijk dat je nieuwe keuken helemaal bij je past. Daarom beginnen we altijd met het leren kennen van onze klanten. Tijdens dit gesprek brengen we je wensen en behoeften in kaart. Aan de hand daarvan voorzien we je van deskundig en onafhankelijk advies. Daarnaast kunnen we een gratis 3D-ontwerp maken van je nieuwe keuken. Zo weet je precies hoe deze eruit komt te zien.