Planten

Planten blijven onverminderd populair. Zowel in huis als ook op het balkon of in de tuin groeien en bloeien ze bij veel mensen.  Het hele jaar door zijn de mooiste planten te koop bij de bloemisten en tuincentra. In deze maand zullen veel mensen tot aanschaf van een kamerplant besluiten. Als het voorjaar nadert worden de tuinen en balkons weer opgevrolijkt met diverse mooie planten. In ieder jaargetijde is er ruimte voor mooie planten.

Kamerplanten

Met name in januari als de kerstboom en de kerstversiering verdwenen zijn worden er veel planten gekocht. Het “kale” huis wordt dan weer opgefleurd met mooie groene of bloeiende planten. Wist je dat naast het gezellige en mooie effect van kamerplanten er nog veel meer voordelen aan het hebben van planten in je huis zijn?  Planten zorgen onder andere voor minder stress, uitzicht op de groene kleur van planten werkt rustgevend waardoor mensen die zich in een groene ruime bevinden een lagere bloeddruk hebben, zich meer ontspannen en vrolijker voelen. Verder zorgen planten ook voor een schonere lucht in huis, Planten nemen niet alleen stofdeeltjes af, maar ook schadelijke stoffen breken ze af. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Ook een goede luchtvochtigheid verbetert de kwaliteit van de lucht in je huis. En planten kunnen voor een betere concentratie zorgen. Planten zorgen dus voor een schone lucht en een betere gemoedstoestand, maar ook kan je je beter concentreren en werk je productiever in een omgeving met groen. Het hebben van planten in je kamer verhoogt je aandacht bij een vermoeiende taak, zoals studeren of thuiswerken. De verklaring hiervoor is dat het kijken naar natuur, in dit geval een kamerplant, een herstellende werking heeft. Je ‘aandacht spier’ kan zich weer opladen, waardoor je minder vermoeid raakt. Werk je regelmatig vanuit huis? Hang planten boven je bureau voor een productieve werkdag.

Tuinplanten

Als het voorjaarszonnetje weer tevoorschijn komt besluiten veel mensen tot aanschaf van aanwinsten in hun tuin. Een van de meest populaire tuinplanten is de Toscaanse Jasmijn. Dit sieraad voor in je tuin heeft in de zomermaanden mooie witte naar vanille ruikende bloemen. De plant is winterhard en kan de Nederlandse winters met gemak overleven. De Toscaanse jasmijn kan ook heel goed in een pot staan op een balkon. Deze parel voor in je tuin kan je bij de meeste tuincentra verkrijgen. Online zijn er ook voldoende opties om deze aanwinst voor in je tuin te bemachtigen.