Opstalverzekering vergelijken? Waarom je dit moet doen!

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via een polis wijzer is heel eenvoudig. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via Poliswijzer én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Opstalverzekering vergelijken

Gemakkelijk en snel je opstalverzekering vergelijken? Bij Poliswijzer kun je alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet direct wat voor jou de goedkoopste en beste opstalverzekering is. Sluit deze direct af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Is een opstalverzekering verplicht?

Als eigenaar van een woning ben je niet wettelijk verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Wanneer je een hypotheek afsluit bij de bank, kan de bank je wel verplichten een opstalverzekering af te sluiten. Vanwege de waarde van je woning is het zeker verstandig een opstalverzekering te vergelijken en af te sluiten.

Wat is een opstalverzekering?

Heb je een huis gekocht? Met een opstalverzekering voorkom je dat je hoge kosten door schade aan je woning zelf moet betalen. Een opstalverzekering is een woonverzekering voor alles wat in en rondom je huis ‘vastzit’, ook wel de opstal genoemd. Een opstalverzekering dekt de kosten aan de opstal door verschillende oorzaken, zoals waterschade en stormschade. Ook bijvoorbeeld je behang, bad en houten vloer vallen onder deze dekking. Een opstalverzekering is hetzelfde als een woonhuisverzekering. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Je kunt kiezen tussen twee soorten opstalverzekeringen:

Extra uitgebreide opstalverzekering

Met de extra uitgebreide opstalverzekering is je woning goed verzekerd voor de meest voorkomende schades aan de opstal, zoals brand, een omgevallen boom en waterschade.

Allrisk opstalverzekering

Heeft je zoontje met een stift op de muur getekend? Schade aan de opstal die jij of je gezinsleden zelf veroorzaakt hebben, wordt met de allriskdekking vergoed.

Dekking opstalverzekering

Welke schade dekt de opstalverzekering? In de tabel hieronder zie je bij welke schadeoorzaken je verzekerd bent met de extra uitgebreide opstalverzekering en de allrisk opstalverzekering.

In de meeste gevallen wordt plotseling ontstane schade aan de opstal, zoals een lekkage of hevige regenval door de opstal verzekering, vergoed. Het is hierbij wel van belang dat het gaat om onvoorziene schade. Dat wil zeggen dat je deze schade niet hebt kunnen verwachten. Lekkage die ontstaan is door achterstallig onderhoud wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Het verschilt per situatie en verzekeraar of waterschade vergoed wordt. Het is verstandig om dit goed na te kijken in de polisvoorwaarden.

Hoe werkt overstappen?

Heb je na het opstalverzekering vergelijken een opstalverzekering gevonden die bij jou past? Je kunt dan direct de aanvraag indienen. Wij zorgen ervoor dat deze door de nieuwe verzekeraar in behandeling wordt genomen. Vaak hoor je binnen één werkdag of je aanvraag voor je nieuwe opstalverzekering goed is afgerond. Je bent dan definitief verzekerd.

Let op: wij kunnen je huidige opstalverzekering niet voor je opzeggen. Het is dus belangrijk dat je dit zelf doet. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent.

Wat valt niet onder de dekking?

Niet alle schade valt onder de dekking van de opstalverzekering. Schade aan de opstal met de volgende oorzaken wordt niet gedekt:

Opzet of onvoldoende onderhoud

Terrorisme

Natuurgeweld, zoals een overstroming of aardbeving

Regen door openstaande deuren en/of ramen

Schade door constructie- of bouwfouten

100% onafhankelijk opstalverzekeringen vergelijken

Poliswijzer is geheel zelfstandig. Wij zijn van geen een verzekeraar afhankelijk. Als je bij ons een opstalverzekering vergelijkt, staat de verzekeraar met de scherpste prijs bovenaan in de vergelijker. Jouw belang staat altijd voorop.

Eigen risico

Bij een opstal verzekering geldt een eigen risico. Dit betekent dat je eerst dit bedrag zelf moet betalen voordat je een vergoeding krijgt. Het verschilt per verzekeraar hoeveel dit is. Meestal ligt het eigen risico tussen de € 100,- en € 500,-. Het is soms mogelijk om te kiezen voor € 0,- eigen risico. Je betaalt dan wel meer premie.