Koffie corner inrichten: zó maak je een mooi koffiehoekje in huis

Als je nog een plekje vrij hebt in huis, is het zeker een aanrader om een koffiehoekje in te richten. Een koffie corner, of coffee corner – zo wordt het ook wel genoemd. Helemaal hip! Voor ware koffieliefhebbers mag dit eigenlijk niet ontbreken in het interieur. Maar hoe richt je een mooie koffie corner in? Het lukt met deze tips!

Plekje voor je koffie

Het draait in de koffie corner natuurlijk allemaal om de koffie. Geef je koffie dan ook een mooie plek! Of je nu koffiebonen, cups of pads gebruikt. Voor de cups van Nespresso zijn er veel mooie opbergopties te vinden, zoals stijlvolle rekjes. Of haal leuke blikken in huis, waar je bijvoorbeeld de koffiebonen van Segafredo in bewaart. Je kunt dit heel netjes en overzichtelijk inrichten, of juist expres wat meer rommelig – het is maar net wat je het tofst vindt staan.

Koffiemachine tentoonstellen

De andere belangrijke rol gaat uit naar je koffiezetapparaat! Geef je koffiemachine een mooi plekje in de koffiehoek. Midden op het tafeltje bijvoorbeeld, of in een hoekje ervan. Het is in ieder geval essentieel dat je het apparaat goed kunt bedienen als je bij het hoekje staat. En kies natuurlijk het liefst een mooi koffiezetapparaat uit, dat daadwerkelijk de show steelt. Of je nu voor een espressomachine of een filterkoffiezetapparaat gaat: er zijn veel mooie designs te vinden.

Meubel voor het koffiehoekje

Over dat tafeltje gesproken: hoe ziet het ideale meubel voor jouw koffiehoek eruit? Je kunt een vierkant tafeltje neerzetten, hier wordt vaak voor gekozen. Maar ook een klein kastje volstaat, met handige lades. Zolang het blad maar stevig genoeg is om het koffiezetapparaat te kunnen dragen. Het is ook fijn als het niet erg is om vlekken te maken – er kan immers wel eens een druppeltje koffie lekken. Een marmeren plaat is een uitstekende keuze, of een andere steensoort. Hier trekken vlekken niet zo snel in als bij hout. Wil je het koffietafeltje kunnen verplaatsen? Dan kies je voor een design op wieltjes. Maar je kunt ‘m ook een vaste plek geven, bij de eettafel of naast de keuken bijvoorbeeld.

Serviesgoed in de koffiehoek

Uiteraard kun je je mooie serviesgoed ook een plekje geven in de koffiehoek. Denk aan je kopjes en schoteltjes. Wissel het liefst af met verschillende groottes en kleuren, voor een speels geheel. Zet ook fraaie glazen neer, voor bijvoorbeeld het maken van ijskoffie. En denk aan de accessoires, waaronder lepeltjes. Je kunt het servies op het tafeltje zetten, als er plek voor is. Anders is het een idee om hierboven een plank aan de muur te hangen, waar je het netjes op uitstalt.

Koffietafelboek als finishing touch

Tot slot is het nog een idee om een mooi koffietafelboek neer te leggen in de koffie corner. Leg het boek op een boekenstandaard, voor het mooiste resultaat. Je kunt er af en toe even doorheen bladeren – als je wacht tot je kopje koffie klaar is.