Je tuin of balkon gezellig maken

Een gezellige tuin of een gezellig balkon kan ervoor zorgen dat je vaker buiten gaat zitten. We weten allemaal dat buiten zitten goed voor je is. Dus door een fijn plekje te creëren, kun je echt even tot rust komen. Zeker wanneer je vanuit huis werkt, kan dit een plekje worden waar je ’s ochtends je koffie pauze houdt of aan het einde van de middag een drankje drinkt omdat je hem hebt verdiend! Hoe je je buitenplekje extra gezellig maakt? We geven je hier een aantal betaalbare tips.

Klimplaten laten groeien

Klimplanten zijn een mooie en gezellige opvulling voor je buitenplek. Klimplanten hebben weinig grond nodig en klimmen bijna overal tegenop om het licht te vinden. Met een aantal verticaal gespannen touwen of een net van de Nettenshop kun je de klimplanten gemakkelijk begeleiden. Er zijn veel verschillende klimplaten, zo kun je kiezen voor de bekende klimop of voor een klimplant die in het voorjaar bloemen groeit. Denk maar aan de Chinese blauweregen of klimrozen.

Een fijne stoel

Wanneer je een fijne stoel hebt, blijf je lekker zitten. Misschien kun je zo wel de hele middag lekker in je achtertuin of op je balkon vanaf je laptop gaan werken! Echter kan zo’n stoel wel prijzig zijn, maar je kunt ook met een aantal pallets een comfortabele zithoek maken. Pallets zijn goedkoop en je kunt gemakkelijk zelf zo’n stoel maken. Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen. Gooi er een aantal kussens op om lekker in weg te zakken. Tip: Ontwerp je bankje zo dat je een waterdichte opbergruimte onder het zitgedeelte hebt, hier kun je dan de kussens gemakkelijk in opbergen in de winter of wanneer het regent.

Plantenbakken en hangplanten

Deze kun je gemakkelijk zelf maken, maar zijn ook in overvloed te koop. Op een balkon is het wel aan te raden om vooral hangplanten te kiezen omdat plantenbakken aan de reling relatief veel ruimte innemen van de breedte van je balkon. Hangplanten zijn een leuke speelse toevoeging aan je buitenplek zonder dat ze veel ruimte innemen.

Accessoires

Er zijn natuurlijk talloze accessoires te bedenken die je op een balkon of in je achtertuin kunt gebruiken om je zithoek extra gezellig te maken. Zo zijn er speciale kleedjes voor buiten die je buitenplekje extra knus maken en kunnen lichtjes ook eigenlijk niet ontbreken. Deze lichtjes werken meestal op zonne-energie, zo heb je elke avond automatisch gezellige verlichting buiten. Bovendien raden we een kleine heater aan zodat je ook in het najaar van je gezellige tuin of balkon kunt genieten.