Zonder autoverzekering de weg op? Dat mag niet!

Een autoverzekering is een verplichte verzekering in Nederland. Zonder deze verzekering mag je absoluut de weg niet op. Nu zitten we (bijna) allemaal thuis te werken en besparen we flink wat reistijd. Tijd die je eens kunt inzetten om andere klussen op te pakken die al een tijd zijn blijven liggen. Je kunt eindelijk de plinten eens langs de nieuwe vloer leggen of de kerstspullen eens naar zolder brengen. Of je kiest ervoor om eens goed in je verzekeringen te duiken. Dat kan nog geld opleveren ook!

Begin eens met het onder de loep nemen van je autoverzekering

Die kan misschien wel worden bijgesteld. Of zelfs naar beneden worden aangepast. Je auto wordt steeds een jaartje ouder en de verzekering blijft op hetzelfde hoge niveau. Is dat nog verstandig? Betaal je dan niet teveel?

Maar welke verzekering kies je? Je wilt ook niet onderverzekerd zijn en door verkeerde zuinigheid geld mislopen als je onverhoopt toch een aanrijding krijgt of zelfs veroorzaakt.

Globaal zijn er 3 autoverzekeringen

WA verzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is de minimale verzekering die je kunt hebben op een auto. Deze verzekering is vooral geschikt voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar (maar geen oldtimer zijn). Met de WA verzekering ben je verzekerd voor schade die jij met je auto toebrengt aan anderen en voor hulp bij schade. Wanneer je deze verzekering afsluit via Allianzdirect weet je zeker dat je goed zit: volgens de Consumentenbond is dit de beste WA verzekering!

Beperkt casco verzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering + beperkt casco is de verzekering die je wilt wanneer je auto tussen de 6 en 10 jaar oud is. Deze verzekering is meer uitgebreid en dekt behalve de schade aan anderen en de hulp bij schade ook brand en explosie, inbraak en diefstal, storm, hagel en overstroming, dieren en ruitschade. Je ziet dat deze autoverzekering al veel meer dekking geeft dan de WA verzekering.

All risk verzekering

De all risk verzekering is een autoverzekering die alles omvat. Het is de meest uitgebreide verzekeringsvorm voor auto’s en is daarom vooral geschikt voor auto’s jonger dan 6 jaar. Behalve alle bovengenoemde zaken worden hier ook vandalisme en de eigen schade bij een zelf veroorzaakte aanrijding vergoed. Deze autoverzekering is dus een aanrader wanneer je een (zo goed als) nieuwe auto rijdt.

Hoe kom je aan de informatie?

Om de juiste informatie te krijgen, hoef je echt de deur niet uit. Je kunt alle informatie gewoon online vinden. Volg bijvoorbeeld bovenstaande link eens. Door het invullen van je kenteken zie je al snel welke verzekering het meest geschikt is voor jouw auto. Overstappen van verzekeringsmaatschappij is ook niet moeilijk: dat wordt voor je geregeld. Zo kun je, als straks de intelligente quarantaine erop zit, weer veilig en goed verzekerd de weg op!