Wandtegels voor keuken of badkamer

Ben je op zoek naar mooie wandtegels voor in de keuken of badkamer? Hier lees je welke wandtegels allemaal op de markt zijn.

Wandtegels worden vaak in de keuken of badkamer geplaatst. Er zijn veel verschillende soorten wandtegels, dus het kan best lastig zijn om een goede keuze te maken. Allereerst is het belangrijk om te kijken welke kleur je wil. Wil je bijvoorbeeld een mooie witte wandtegel die overal bij past, of liever een marmerlook wandtegel? Of wil je juist voor een donkere badkamer of keuken gaan, met zwarte of grijze wandtegels? Het is allemaal mogelijk, zelfs groene of gele wandtegels, want ook dat kan hartstikke leuk staan in een keuken of badkamer! Het ligt er maar net aan waar je van houdt en hoe de rest van je interieur eruitziet. Bedrijven die wandtegels verkopen, kunnen vaak van alles regelen wat betreft de kleur. Daarbij zorgen ze er ook voor dat de wandtegels goed te onderhouden zijn en dat er een goede prijs-kwaliteitverhouding is. Maar je moet niet alleen over de kleur nadenken, maar ook over het soort wandtegel.

Soorten wandtegels

Vaak heb je de keuze uit keramische wandtegels of natuursteen wandtegels. Per wandtegel verschillen de voor- en nadelen, dus het is handig om die even op een rijtje te zetten. Als je keramische wandtegels hebt, zijn deze makkelijker schoon te maken en te houden. Dit komt omdat keramische tegels geen vocht en vuil vasthouden. Heb je witte tegels? Dan zijn witte keramische tegels een goed idee. Keramische tegels worden dan ook vaak gekozen voor in de badkamer en het toilet. In die ruimtes spelen hygiëne een grote rol, en dan is het wel zo fijn als de muren goed schoon te houden zijn. Als je dan voor keramische tegels gaat, kan je ook nog kiezen voor verschillende maten. Bekijk diverse winkels en webshops welke maten tegels ze allemaal hebben. Heb je uiteindelijk een mooie kleur gekozen? Dan kan je daarna ook nog de vorm kiezen. 

Grijze wandtegels in verschillende vormen

Als je bijvoorbeeld grijze wandtegels wil, kan je bijvoorbeeld voor een rechthoekige vorm of een vierkante vorm kiezen. Maar je kunt ook een mozaïekvorm kiezen, of bijvoorbeeld tegelstroken. Er is veel mogelijk met grijze wandtegels, en sowieso met alle tegels voor de wand. Maar als de grijze wandtegels eenmaal in huis zijn, hoe moet je dan de wandtegels plaatsen?

Wandtegels plaatsen

Wandtegels plaatsen doe je niet zomaar, en daarom is het handig om dit uit te besteden aan iemand die er verstand van heeft. Mocht je er toch zelf mee aan de slag willen gaan, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen in huis hebt om de wandtegels te plaatsen. Als je uiteindelijk toch besluit dat dit geen klusje voor jou is, dan is het verstandig om een vakman in te schakelen! Zo weet je zeker dat de wandtegels op de juiste manier geplaatst worden.