De perfecte eetkamerstoelen vinden

Via sociaal media en bij veel interieur programma’s op tv worden we overspoeld met verschillende interieurstijlen en combinaties. Zeker als je opzoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen kun je nog wel eens overprikkeld worden. Voordat je jouw Pinterest prikbord vol prikt met inspiratie plaatjes en je mobiele telefoon vol raakt met screenshots, is het goed om na te denken over de ‘eisen’ van je nieuwe eetkamerstoelen. Wil je een gecapitonneerde eetkamerstoel met- of zonder armleuningen? Of juist een strakke eetkamerstoel met handige wieltjes? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een gecapitonneerde eetkamerstoel

Gecapitonneerde eetkamerstoelen kennen we vooral van de chesterfield zitmeubels van vroeger. Tegenwoordig zien we ze ook in een landelijke versie, bijvoorbeeld een model met knopen in de rug. Een goed voorbeeld hiervan is de Toulouse eetkamerfauteuil. Dit model is zowel met- als zonder armleuningen te krijgen. In een natuurlijke kleur zoals, beige, bruin of grijs past dit model perfect in een landelijke of moderne interieurstijl. Het mixen van stijlen kun je ook heel goed toepassen in je eethoek of eetkamer. Denk bijvoorbeeld aan een strakke eettafel met gecapitonneerde eetkamerstoelen in een mooie linnen stof of in een leer. Zo geef je nog meer karakter aan een gecapitonneerde eetkamerstoel en creëer je echte eyecatchers aan je eettafel.

Een strakke eetkamerstoel

Een strakke eetkamerstoel is vaak compact van formaat en heeft een strakke vormgeving. Het meest bekende model is toch wel de kuipstoel. Neem als voorbeeld de Napoli eetkamerstoel. Deze strakke eetkamerstoel biedt door zijn ronde vorm extra comfort voor zowel de rug als de armen. Daarnaast zien deze eetkamerstoelen er ook nog eens heel stijlvol en trendy uit. Ze passen goed onder de eettafel maar zijn ook te gebruiken voor aan een bureau. Combineer verschillende kleuren of juist verschillende soorten onderstellen met elkaar voor een speels effect. Wil je een strakke eetkamerstoel met een stoer tintje maar die toch past bij een modern interieur? Dan kun je in plaats van capiton ook kiezen voor een model met strakke banen in de rugleuning door stiksels.

Diverse opties eetkamerstoelen

Als je zoekt naar een eetkamerstoel die echt voldoet aan jouw wensen, dan kun je er voor kiezen om de eetkamerstoel zelf samen te stellen. Hiervoor biedt UrbanSofa verschillende opties. Zo kun je een eetkamerstoel met houten pootjes of wieltjes krijgen. Een groot voordeel van een eetkamerstoel op wieltjes is dat je de stoel makkelijk even opzij kunt schuiven als je van tafel gaat zonder de eetkamerstoel te hoeven slepen of te tillen. Om de eetkamerstoel helemaal compleet te maken kun je ook kiezen voor een greep voor op de rugleuning. Dit is niet alleen praktisch, het geeft een extra sierwaarde aan de eetkamerstoel. Je kunt kiezen uit verschillende grepen die passen bij jou model.