Wat is private lease precies

Je hebt de term private lease vast weleens voorbij horen komen. Het is een vorm van leasen waarbij je een vast maandbedrag betaald en daarvoor in ruil beschikt over een nieuwe auto. Het is niet nodig om hiervoor een lening af te sluiten of je spaarrekening aan te breken. De nieuwe auto die je kiest is helemaal je eigen keuze en kan dus net zo goed je droomauto zijn als een eventuele nieuwe koop auto. De auto stel je samen naar je eigen wensen en behoeften. Je kan ook zelf de accessoires en extra’s uitzoeken waar de auto over moet beschikken. Een bedrijf waar je een auto kan aanschaffen volgens dit concept is XLEasy. In sommige gevallen is private lease zelfs goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto. Dit komt omdat je alleen een vast maandelijks bedrag, eventuele boetes en de brandstof zelf betaalt.

Een auto private leasen

Je kiest zelf de auto uit met alle accessoires en extra’s die je erop wilt. Daarna maak je de keuze uit hoeveel maanden je de auto wilt hebben en hoeveel kilometers per jaar je ermee wilt gaan rijden. Op basis hiervan wordt de maandelijkse premie berekent. Je betaald maandelijks deze premie en voor je eigen kosten komen dan nog parkeerkosten, brandstof en eventuele boetes. De verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting zitten inbegrepen bij het maandelijkse premie bedrag. Tevens is er geen sprake van bijtelling zoals bij het zakelijk leasen van een auto. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de afschrijving, inruilprijs en restwaarde van je auto. Het voordeel is dat je enkele jaren in een spiksplinternieuwe auto rijdt voor een gunstig bedrag per maand. Je betaald geen borg en je schadevrije jaren worden niet meegenomen in de berekening van de premie per maand. Het maakt niet uit wat je leeftijd is en vaak bestaat er de mogelijkheid om je huidige auto in te ruilen. Het is tevens mogelijk om een elektrische auto te leasen tegenwoordig. Het voordeel van deze generatie auto’s is dat ze compleet nieuw zijn en dus ook over alle nieuwste technologische snufjes beschikken die er bestaan voor auto’s heden ten dage. Daarnaast rijden ze op elektriciteit en dat is een stuk voordeliger dan een auto die rijdt op diesel of benzine.

Waar moet je op letten bij het leasen van een auto

Langzaamaan begint het leasen van een auto steeds populairder te worden. Dit is logisch, aangezien je voor een vast bedrag per maand dat vaak nog betaalbaar is ook een nieuwe auto rijdt. Naast Nederland mag je de auto ook gebruiken in de meeste andere Europese landen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud of reparaties. Deze kosten vallen onder je maandpremie. Daarnaast kies je een bepaalde looptijd. Dit heeft invloed op de prijs van je maandpremie. Hoe langer je doorrijdt met de auto, hoe lager de afschrijving en het maandelijkse bedrag wat je betaalt. Ook de kilometers zijn hierop van invloed. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe meer slijtage er verwacht wordt en dat brengt je maandelijkse premie weer omhoog vanwege de onderhoudsbeurten die vaker uitgevoerd moeten worden. En als laatste hangt het er natuurlijk ook vanaf welke auto je uitkiest, een kleinere compacte auto is een stuk voordeliger dan een grote en ruime auto.