Makkelijker verhuizen

Verhuizen is een stressvolle zaak. Natuurlijk ben je enthousiast over je nieuwe woning en kun je niet wachten om er je droomhuis van te maken maar tegelijkertijd zul je ook ontzettend veel moeten doen voor, tijdens en na de verhuizing. Aangezien de meesten van ons ook gewoon veertig uur per week werken is het logisch dat het wel lijkt alsof er echt geen tijd is ook nog voor een verhuizing. Toch zul je uiteindelijk door de zure appel heen moeten bijten. Gelukkig zijn er veel tips en tricks om een verhuizing makkelijker te maken en dat is wat we in dit artikel bespreken.

Grote schoonmaak

Nog voordat je begint met inpakken is het verstandig om eerst een grote schoonmaak te doen. Mensen sparen in de loop van de jaren nogal wat spullen op en het komt dan ook regelmatig voor dat we spullen bewaren die we eigenlijk nooit meer gebruiken. Een verhuizing is een goed moment om spullen weg te doen waar je toch niks meer aan hebt. Denk er bijvoorbeeld aan om een puincontainer te huren. In zo’n container kun je dan meteen meubels weggooien die je niet mee wilt nemen naar je nieuwe huis. Doe dit wel alleen wanneer ze echt heel versleten zijn. Vaak kun je spullen ook nog verkopen of weggeven.

Begin op tijd

Wanneer je een nieuwe koopwoning hebt zit er meestal best wel wat tijd tussen de aanschaf van de nieuwe woning en de verhuizing zelf. Maar je wilt niet pas op het laatste moment beginnen met de verhuizing voorbereiden. Begin daarom al zo snel mogelijk met het inpakken van kleine dingen en het aanschaffen van dozen. Denk ook aan alle andere kleine dingen die geregeld moeten worden tijdens een verhuizing zoals bijvoorbeeld adreswijzigingen. Hoe meer je doet voor de verhuizing, hoe stressvol de verhuizing zelf zal zijn.

Gebruik vakantiedagen en verhuis in de zomer

Natuurlijk gebruiken we onze vakantiedagen het liefst om ergens op een tropisch strand te genieten en een cocktail te drinken. Maar als je een grote verhuizing tijdens gewone werkweken moet doen dan is het ongelofelijk stressvol. Zeker als er aan het nieuwe huis ook nog geklust moet worden. Daarom is het best verstandig om wat vakantiedagen op te nemen voor de verhuizing. Aangezien je tijdens een verhuizing flink heen en weer aan het lopen bent is het ook slim om tijdens de zomer op mooi weer dagen te verhuizen.