Langer plezier van je nieuwe auto

Heb je een nieuwe auto? Dan geniet je vast volop van hoe mooi, schoon, heel en vooral nieuw hij is op het moment dat je hem voor het eerst in gebruik neemt. Dat typische ‘ik ben helemaal nieuw!’ luchtje dat je alleen in een gloednieuwe auto aantreft kan een mens zielsgelukkig maken. Helaas kun je er weinig aan doen dat dit luchtje snel zal vervliegen. Dat betekent echter nog niet dat je auto niet gedurende lange tijd als nieuw kan blijven aanvoelen.

Een beetje zorg en liefde

Als je een nieuwe auto aanschaft, dan zie je je auto op zijn best. Net uit de fabriek, zo schoon als het maar zijn kan, en nergens een krasje te bekennen. Geniet ervan, want nee, dit zo houden is praktisch niet te doen. Dat betekent echter niet dat je met een beetje zorg en liefde niet een heel eind in de juiste richting kan komen. Door netjes met je auto om te springen kun je er heel veel aan doen om hem zo lang mogelijk als nieuw aan te laten voelen.

Dat begint al met simpelweg voorzichtig zijn. Een beetje extra opletten met inparkeren, voorzichtig de spullen in je achterbak leggen en ze er ook weer voorzichtig uithalen. Het zijn juist de dagelijkse handelingen die je op den duur zo achteloos doet dat zij kleine beschadigingen aan de lak kunnen opleveren. En het zijn die kleine krasjes die je auto minder als nieuw laten aanvoelen, en op den duur zelfs voor problemen kunnen zorgen. Waar een krasje zit, is de lak van je auto tenslotte beschadigd. Waar de lak normaal gesproken beschermt tegen vocht en vuil, kan dit nu opeens zijn gang gaan. Dat kan op de langere termijn zorgen voor roest, en dat is al helemaal niet waar je op zit te wachten.

Doe wat aanpassingen

Naast netjes met je auto omspringen, zodat je onnodige beschadigingen voorkomt, zijn er nog meer manieren om je auto langer als nieuw aan te laten voelen. Zeker als je veel rijdt kunnen bijvoorbeeld de automatten snel slijten, zeker op de plekken waar ze in aanraking komen met je schoenen. Dit kun je voorkomen door nieuwe matten in je auto aan te laten brengen, en hierbij te kiezen voor een hogere kwaliteit dan in je auto werd meegeleverd. Zeker als je kiest voor een variant met extra versterking op de plek waar de hakken van je schoenen doorgaans op rusten, zorg je ervoor dat je veel minder snel te maken krijgt met slijtage. Zo kunnen automatten er ook voor zorgen dat je nieuwe auto langer als nieuw blijft aanvoelen.