Hoe kies je een goede taxi Rotterdam?

Als je wil reizen zijn er veel opties. Je kunt kiezen voor het openbaar vervoer, je eigen auto of, in veel gevallen, fietsen. Een andere optie, die wellicht niet zo populair is, zijn taxi’s. Vooral als je geen eigen auto hebt of het niet handig is als je een auto ergens neer moet zetten, kunnen ze erg handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een erg vroege vlucht als je op vakantie gaat, of als je net de laatste trein hebt gemist. Het kan lastig zijn om een keuze te maken voor een taxi, bijvoorbeeld voor een taxi Rotterdam. Dat komt omdat er veel verschillende aanbieders zijn. Deze blog vertelt je waar je op moet letten.

Verschil in taxi tarieven

Natuurlijk is het belangrijkste element om op te letten bij het bestellen van een taxi Rotterdam de prijs. Er zijn twee opties: of je hebt een vaste ritprijs, of je rijdt op meter. De vaste ritprijs is vaak iets wat wordt gebruikt voor vaste afstanden, zoals naar een vliegveld. Als je rijdt op meter liggen de taxi tarieven aan de afstand die je aflegt en het bedrag wat je per kilometer betaalt. De chauffeur zet, zodra hij wegrijdt, de zogenaamde taxameter aan en dan begint deze te lopen. Aan het einde betaal je waar de meter op uitkomt. Als je langere afstanden aflegt met de taxi en er zijn geen vaste taxi tarieven, dan kun je het ook van tevoren met een chauffeur afspreken. Taxicentrales kunnen verschillen in de vaste taxi tarieven en de prijzen per kilometer.

Andere dingen om op te letten

Naast de prijs zijn er nog een aantal andere dingen waar je op kunt letten als je een taxi Rotterdam kiest. Zo geven veel centrales de optie om van tevoren de taxi te bestellen, online of via een telefoonnummer. Dit kan erg handig zijn als je er zeker van wilt zijn dat je een taxi Rotterdam hebt en dat hij op tijd komt. Daarnaast kunnen taxicentrales verschillen in de auto’s die ze hebben. Als ze moderne auto’s hebben, komt dat, logischerwijs, het rijcomfort ten goede. Vaak kun je terugvinden wat voor auto’s de taxicentrales hebben op de website. Als laatste is het belangrijk om een aantal dingen te weten over wat je rechten zijn als passagier. Vaak is het niet toegestaan dat een chauffeur een (korte) rit weigert. Daarnaast is het altijd mogelijk om een bon te vragen, zodat je goed overzicht hebt over wat de taxi tarieven precies zijn. Verder moet een chauffeur altijd een pas hebben. Die is nodig zodat je weet waar je terecht kan met een eventuele klacht en het geeft een veiliger gevoel als je de identiteit van de chauffeur kent.