De vele voordelen van automatische kilometerregistratie

 

Op het moment dat je uiteindelijk besluit om voor een automatische kilometerregistratie te gaan, zal je beseffen dat dit je vele voordelen biedt. Het zal je uiteindelijk een opluchting geven om niet meer handmatig je gehele kilometeradministratie bij te houden. Je privé en zakelijke kilometers kan je namelijk bijhouden met automatische kilometerregistratie en daarnaast kan je ook direct automatisch een rapportage uitdraaien die voldoet aan alle eisen van de fiscus. Een automatisch ritregistratiesysteem waarborgt tevens je privacy en die van je chauffeurs, is fraudebestendig en geeft real time alle gegevens weer.

Kiezen voor automatische kilometerregistratie met een keurmerk

Als je zeker wilt weten dat je kiest voor het beste automatisch ritregistratiesysteem, dan kies je voor een automatische kilometerregistratie met een keurmerk. Het Keurmerk Ritregistratiesystemen (RRS) verzekert je dat er wordt voldaan aan een onafhankelijke branchestandaard waardoor je een sluitende ritadministratie hebt die ruim voldoende is voor fiscale toepassingen. Met een keurmerk wordt aangegeven dat er wordt voldaan aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarnaast wordt er voldaan aan de strenge regels op het gebied van fraudebestendigheid, privacy en fiscaliteit.

Privacy waarborgen binnen een automatische kilometerregistratie

Het is tegenwoordig een belangrijk onderwerp binnen het zakenleven, privacy. Met een goed ritregistratiesysteem heb je een betrouwbare en sluitende ritadministratie. Hierbij wordt tevens de privacy van de chauffeur beschermd en alle gegevens zullen beveiligd zijn. Er kan gebruik gemaakt worden van een privé schakelaar om aan te geven wanneer de chauffeur zakelijk of juist privé rijdt. Als er zich calamiteiten voordoen dan kan deze data ook teruggevonden worden binnen de software.

Andere zaken die je moet weten over een automatisch ritregistratiesysteem

Andere zaken die erg belangrijk zijn is het feit dat de software constant voldoet aan de huidige en toekomstige wet- en regelgeving die de Belastingdienst stelt. Je kan de gereden kilometers per chauffeur makkelijk in real time bijhouden, ongeacht of deze switcht van voertuig of niet. Hierdoor kan je gemakkelijk boetes en bijtelling voorkomen doordat je constant kan bijhouden of je onder de limiet blijft van privé kilometers. Doordat het systeem constant bijgehouden en bijgewerkt wordt en je ook op een afstand alle gegevens kan uitlezen is dit altijd handig. Je kan zo altijd bijhouden wat er benodigd is, zoals een maximum aantal kilometers. Op het moment dat je een rapportage moet uitdraaien voor de Belastingdienst is dit in een oogwenk gebeurd met de juiste gegevens hierop vermeld.