Autoverzekeringen

motor

Een auto kopen is een hele leuke ervaring en uitdaging. Wanneer u na lang zoeken het juiste model in de juiste staat heeft gevonden, wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Mocht er tegen alle verwachtingen in toch wat met uw geliefde auto gebeuren, dan is het fijn als deze goed verzekerd is. Een auto verzekeren kan best lastig zijn. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de verzekering die u kiest bij u en uw auto past. In deze blog wordt verteld welke soort verzekeringen er zijn en waarom deze bij u kunnen passen. Ook gaan we iets dieper in op het verzekeren van een bijzonder voertuig.

Soorten verzekeringen

Er zijn veel verschillende verzekeringen nodig. Om een auto te verzekeren zult u een keuze moeten maken. Elke soort verzekering is anders, en heeft zo zijn eigen voor en nadelen. Als eerste kijken we naar de verzekering soort wettelijke aansprakelijkheid. Bij deze verzekering betaald u zo min mogelijk, dit is een voordeel. Het nadeel bij deze verzekering is dat u en uw auto het minste zijn gedekt van alle verzekering soorten. Een auto verzekeren gaat vaak om de beste dekking, dus er is nog een variant. U kunt ook kiezen voor de verzekering wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco. Deze verzekering soort staat beter bekend als WA+. Deze is uiteraard duurder dan de gewone WA variant, maar u bent wel een stuk beter gedekt. Hierbij kunt u denken aan schade door storm of brand. Als u net een redelijke jonge tweedehands auto heeft gekocht is dit vaak een goede variant voor u. Er bestaat ook nog een Allrisk verzekering. Deze variant zien we vaak bij auto’s met een hoge waarde en/of auto’s die et nieuw zijn. Het zit al in de naam, een Allrisk verzekering is de meeste complete verzekering soort. U bent dan ook verzekerd wanneer u zelf schade maakt aan de auto.

Oldtimer

U heeft net uw jeugdliefde in de vorm van een auto bemachtigd, oftewel, uw geliefde oldtimer. Een oldtimer verzekering is een aparte soort verzekering die speciaal is samengesteld voor oldtimers. Het is belangrijk om eerst te controleren of uw oldtimer in aanmerking komt voor een oldtimer verzekering. Een oldtimer verzekeren is bijvoorbeeld een verplichte onderneming en ook nog erg belangrijk. Bij de oldtimers geld net zoals bij alle andere voertuigen dat er gekozen kan worden uit WA, WA+ en Allrisk. Door goed vooronderzoek weet u welke verzekering bij u past.